Nieuwe TVR duikt op

09/05/16 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

Bron: Belga

In 2017 komt de nieuwe TVR op de markt. Intussen verlekkert het Britse sportwagenmerk de fans al met een tekening gemaakt met plakband.

Nieuwe TVR duikt op

Nieuwe TVR duikt op © BELGA

Het blijft geduld oefenen op de comeback van de befaamde Engelse sportwagens die op een roemrucht verleden kunnen terugblikken. Vorig jaar werd bevestigd dat het bedrijf weer operationeel wordt en een nieuw model in de pijplijn heeft. Die bolide zou tegen eind 2017 gelanceerd worden en dat betekent dat de ontwikkeling nu ongeveer voltooid moet zijn om de productiefase te kunnen inzetten.

TVR kreeg de hulp van ex-McLaren ontwerper Gordon Murray en dat laat het beste vermoeden voor het design en de prestaties van de nieuwe bolide, waarvan de naam nog niet werd bekendgemaakt. Dit pas onthulde plaatje ziet er alvast fraai uit en maakt duidelijk dat de bekende agressieve trekken van TVR ook in de toekomst behouden zullen blijven. Nog meer leuk nieuws kwam er over de motorisatie. TVR zou daarvoor een V8 Cosworth met minstens 400 pk aanwenden. Tel daarbij het gewicht dat door het gebruik van koolstofvezel tot zo'n 1.200 kg beperkt zal worden, en het is duidelijk dat de nieuwe TVR ijzersterke prestaties zal kunnen voorleggen. In een eerste fase komt een coupé op de markt, later gevolgd door een cabriolet. Het prijskaartje zou een goede 80.000 euro bedragen. (Belga)

Onze partners