Nieuwe Toyota Prius ook als plug-in hybride

24/03/16 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Bron: Belga

Op het Salon van New York onthult Toyota de plug-in-versie van zijn nieuwe hybride Prius. Die krijgt niet alleen stekker maar ook een aparte look.

Nieuwe Toyota Prius ook als plug-in hybride

Nieuwe Toyota Prius ook als plug-in hybride © BELGA

Toyota wil een duidelijk onderscheid maken tussen de versies met of zonder stekker van zijn Prius. De plug-in variant kreeg daarom een iets agressievere en futuristischere vormgeving en een rijkelijkere uitrusting om zijn technologisch vernuft extra in de verf te zetten. De technische specificaties zijn vrijwel identiek aan de gewone Prius met 1.8-benzinemotor, enkel werd het batterijpakket krachtiger (8,8 kWh) en is het oplaadbaar.

Op exacte gegevens is het nog even wachten, maar uiteraard functioneert de plug-in Prius minstens even zuinig als de gewone versie. Toyota liet al enkele cijfers vallen: een rijbereik van 965 km, een gemiddeld verbruik van 1,4l/100 km, 35 km zuiver elektrisch rijden en een topsnelheid van 135 km/u. De plug-in Prius pakt ook uit met enkele technische snufjes om het verbruik te beperken, zoals zonnepanelen, een extra gestroomlijnde achterruit en actieve lamellen in de grille vooraan. Meer nieuws volgt tegen de lancering, die tegen het einde van dit jaar is gepland.(Belga)

Onze partners