Nieuwe Renault Scénic scoort in EuroNCAP test

02/09/16 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:27

Bron: Belga

De nieuwe Renault Scénic heeft zopas de EuroNCAP veiligheidstests ondergaan en de wagen behaalde vijf sterren. Dit is meteen het 20ste Renault-model dat deze onderscheiding gedurende de voorbije vijftien jaar kreeg.

Nieuwe Renault Scénic scoort in EuroNCAP test

Nieuwe Renault Scénic scoort in EuroNCAP test © BELGA

Renault heeft duidelijk een traditie om hun voertuigen erg veilig te bouwen met het oog op mogelijke ongevallen door hun gebruikers. De jongste Scénic éénvolumewagen die in zopas werd gecommercialiseerd, is daarop geen uitzondering. De Franse constructeur zorgt voor diverse veiligheidstechnologieën zoals een actief noodremsysteem met voetgangersdetectie. Deze technologie wordt overigens standaard gemonteerd en dat is een première binnen dit segment.

Verder kan je de Scénic nog met tal van andere systemen uitrusten die de kans op averij verkleinen. Zo is er head-up display waarbij de rijinformatie (snelheid, navigatie-instructies) in het gezichtsveld van de bestuurder worden geprojecteerd. Zo kan die zijn blik op de weg houden. Verder kan de auto handenvrij parkeren, is er een rijstrookassistent, een adaptieve snelheidsregelaar en een systeem dat in de gaten houdt wanneer de bestuurder vermoeid is. De Scénic haalt tot slot een score van 90 % voor de bescherming van volwassen inzittenden, 82 % voor kinderen en 67 % voor de bescherming van voetgangers.(Belga)

Onze partners