Nieuwe look voor Opel Zafira

02/06/16 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Belga

De constructeur uit Rüsselsheim heft in 1999 zijn eerste Zafira onthuld. Het geniale aan deze wagen is dat Opel erin geslaagd is om zeven zitplaatsen te creëren in een compacte MPV. Ondertussen heeft Opel ongeveer 2,7 miljoen exemplaren verkocht en vandaag is de tijd rijp voor een facelift.

Nieuwe look voor Opel Zafira

Nieuwe look voor Opel Zafira © BELGA

We zien een strakker design voor de koplampen en het radiatorrooster bestaat uit twee elementen. Het geheel oog dynamischer en dat is ook op de rest van de nieuwe Zafira van toepassing. De dagrijlichten dragen de Opel-signatuur en ook de wielkasten zijn breder wat de Opel een meer gespierd voorkomen verschaft zodat hij moderner oogt.

Binnenin krijgt de Zafira een volledig nieuw dashboard met een sober maar elegant design. Door die vorm heeft de bestuurder een beter overzicht en gaat de ergonomie er danig op vooruit. Het multimediascherm dat tot nu toe helemaal bovenaan de middenconsole stond, werd herzien. Er komt een aanraakscherm dat lager werd ingeplant. Op het scherm zien we een U-opbouw en het 7 inch scherm is even kwalitatief als tablets van premiummerken. Opel voorziet twee IntelliLink multimediasystemen van de jongste generatie. Net zoals bij de vorige generaties van de Zafira reist de Zafira-gebruiker in ideale omstandigheden. Er zijn extra rijhulpmiddelen zoals een adaptieve snelheidsregelaar en een gestuurde demping (FlexRide). Onder de motorkap vinden we viercilindermotoren (diesel en benzine) van de jongste generatie. (Belga)

Onze partners