Nieuwe Lexus LS, vijfde generatie

02/10/17 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:01

Bron: Belga

Lexus commercialiseert binnenkort zijn nieuwste LS berlinemodel: een erg belangrijke want de vaandeldrager van het merk. De LS400 was overigens het eerste model dat Lexus commercialiseerde, precies 28 jaar geleden. Deze berline kon stevige adelbrieven voorleggen en kende wereldwijd succes zodat hij ook een vuist kon maken tegen de gevestigde waarden van dit segment.

Binnen enkele weken neemt de vijfde generatie LS de fakkel over en te oordelen op basis van de eerste beelden blijft het design erg Japans. We mogen ons dus verwachten aan een topberline die zelfzeker en comfortabel is en bovendien erg fraai wordt afgewerkt. Hij is langer en lager dan de vorige generatie en hij oogt verfijnder. Binnenin belooft Lexus een luxe die de verwachtingen van de klanten zal overtreffen.

Deze achterwielaandrijver belooft ook verrassende motorisaties te bieden maar die informatie wordt nog niet onthuld. We weten wel dat de LS op een nieuw platform wordt gebouwd met een grotere wielbasis die voor het comfort van de inzittenden ten goede komt. Het GA-L onderstel is het meest rigide platform dat Lexus ooit heeft ontwikkeld. De wagen zal ook over de jongste generatie rijhulpsystemen beschikken.

Onder de motorkap voorziet Lexus een gloednieuwe 3.5 V6-motor met tientrapsautomaat. Deze motor moet de prestaties va een V8 leveren. Met 416 pk doet deze V6 overigens beter dan de uittredende 4.6 V8 van 386 pk. De hybride versie met dezelfde 3.5 V6 in combinatie met twee elektromotoren levert 354 pk. Er volgt ook een F Sport versie met sportieve aspiraties maar ook de "normale" versie krijgt al een bijzonder riante uitrusting. (Belga)

Onze partners