Nieuwe fabriek voor Land Rover en Jaguar

14/09/16 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

Bron: Belga

De groep Jaguar Land Rover bouwt een nieuwe fabriek in Nitra (Slowakije) die complementair is aan de reeds bestaande fabrieken in Groot-Brittannië, China, India en Brazilië. De site heeft een oppervlakte van 300.000 m2 en er is een investering van ruim 1 biljoen euro mee gemoeid.

Het is de bedoeling dat er jaarlijks 150.000 voertuigen zullen worden gebouwd. De eerste auto zou er al eind 2018 van de band moeten rollen. De constructeur wil er de nieuwste productiemethodes gebruiken, wat de efficiëntie moet verhogen. Zo zou het transportsysteem van de voertuigen tot 30 procent sneller lopen. Het is ook de bedoeling dat men er voornamelijk lichtgewicht aluminium voertuigen zal assembleren. Ook de lakstraat zal nagenoeg volledig worden geautomatiseerd om de hoogste kwaliteitsnormen te kunnen halen.

De fabriek is ook erg flexibel zodat men op korte termijn kan switchen tussen de productie van verschillende modellen. In de nieuwe site zal men 2.800 jobs creëren en momenteel zijn er al 40.000 mensen die willen solliciteren voor een baan.(Belga)

Onze partners