Nieuwe Astra ook naar Australië

19/10/16 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:36

Bron: Belga

Opel geeft zijn nieuwe Astra een internationale carrière en brengt de Europese 'Auto van het Jaar 2016' nu ook uit op de Australische markt, onder het Holden-label.

Opel heeft wereldwijde vertakkingen binnen de GM-familie en dat laat toe heel wat technologie en soms ook complete modellen te delen. Zo kwam de Cascada reeds als Buick op de Amerikaanse markt. En in Australië en Nieuw-Zeeland rijden de Insigna VXR, de Cascada en de Astra VXR rond met een Holden-badge. Dat gamma wordt nu verder uitgebreid met de nieuwe Astra, die in Europa een aardig succes kent nadat hij werd verkozen tot 'Auto van het Jaar 2016'.

Dit model werd ontwikkeld in het International Technical Development Center van General Motors in Rüsselsheim en kreeg de nodige aanpassingen om aan de wensen van het Australische publiek te voldoen dat veel belang aan de prestaties van hun auto hecht. "Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Astra hebben we daarom voortdurend samengewerkt met onze Australische collega's om er zeker van te zijn dat de wagen het ook in Australië en Nieuw-Zeeland uitstekend zou doen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Astra met zijn stijlvol design, technologische uitrusting en krachtige prestaties succes zal boeken bij de klanten 'Down Under' ", vertelt Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales Opel.

Zopas rolde in de fabriek van het Poolse Gliwice de allereerste Holden Astra van de band, uitgerust met een 1,4-liter turbobenzinemotor met 150 pk. Klanten die het graag wat sportiever hebben, kunnen ook de krachtigere 1,6-liter Turbo bestellen, die 200 pk levert. (Belga)

Onze partners