Nieuw Visitor Center in Triumph-fabriek

05/10/17 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:52

Bron: Belga

Triumph Motorcycles opende de deuren van een nieuw Visitor Center dat de fans een blik achter de schermen gunt van het merk en zijn 115-jarige geschiedenis.

Nieuw Visitor Center in Triumph-fabriek

Nieuw Visitor Center in Triumph-fabriek © BELGA

Het gloednieuwe Visitor Center gaat open op 1 november en is gevestigd op het aloude fabrieksterrein van Hinckley, in Leicestershire, waar ook de hoofdzetel van het merk zich bevindt. De Triumph Factory Experience is gratis en toont een unieke collectie van onuitgegeven materiaal op vlak, technologie en het productieproces van de bekende Engelse motorfietsen.

De bekendste Triumph uit de filmwereld staat hier ook op de fans te wachten: de gerestaureerde Bonneville waarmee Steve McQueen zijn jump deed in "The Great Escape". Andere sterren op twee wielen voor de weg, de racerij of de film staan er eveneens te blinken: de eerste Triumph No.1 uit 1902, de Speed Triple die Tom Cruise bestuurde in Mission Impossible 2 en het jongste prototype van de racemotor voor het Moto2-kampioenschap 2019.

De bezoekers kunnen verder ook een geleid bezoek reserveren aan de fabriek van Hinckley, de bakermat van het merk dat zijn comeback in de jaren 90 maakte. Naast de eerste modellen, kunnen de bezoekers er ook een fraaie verzameling van unieke en zeldzame motoren bewonderen. De toegang tot het Visitor Center is gratis.(Belga)

Onze partners