Nekto kiest voor Nissan e-NV200

06/06/16 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Bron: Belga

Nekto is een 'Sociale Werkplaats' in Neufvilles (Soignies) die voluit kiest voor groene energie en in dat kader de elektrische Nissan e-NV200 aankocht.

Nekto kiest voor Nissan e-NV200

Nekto kiest voor Nissan e-NV200 © BELGA

Nekto stelt meer dan 200 volwassenen met een lichte handicap tewerk. Het bedrijf biedt in diverse sectoren diensten in onderaanneming aan: onderhoud van groene ruimten, verpakken en inpakken, sorteren en onderhoud. Die diensten worden uitgevoerd in de eigen ateliers of in die van de klant. Nekto produceert ook verpakkingen en op maat gemaakte kwaliteitsproducten in hout. Voor particulieren stelt Nekto o.a. een strijkservice en onderhouds- en schilderwerken voor.

De directeur van Nekto, Hugues Procureur, is uitermate begaan met het leefmilieu. De strijd tegen de klimaatveranderingen geniet bij Nekto ieders aandacht en iedereen wordt aangespoord om minder energie te verbruiken en schadelijk uitstoten te beperken. Het bedrijf haalt een groot deel van zijn energie uit zonnepanelen en een warmtekrachtkoppelingsgenerator van 30 kW. Ook afval wordt gesorteerd en gerecycleerd.

Het 'groene engagement' van het bedrijf weerspiegelt zich eveneens in de bedrijfswagenvloot. Het is dus zeker geen toeval dat voor de vernieuwing van het wagenpark een beroep werd gedaan op de groep Nissan Miroux Motors. Jean Jaques Deleu van Nekto bevestigt dit. "We hebben niet voor de dichtst bijgelegen of de meest bekende garage gekozen. Neen, we hebben ons vertrouwen geschonken aan die verdeler die een grondige analyse van onze vraag heeft gemaakt en die ons het voertuig heeft voorgesteld dat het meest aan onze noden voldoet. Je zou kunnen zeggen een voorstel 'op maat' en in perfecte overeenstemming met onze eisen inzake leefmilieu, energieverbruik en autonomie." Jean Jacques Deleu, een absolute voorstander van groene energie, zegt zelf: "Als onze e-voertuigen binnenkomen, worden ze opgeladen voor 's anderendaags. In de zomer komt de energie van onze zonnepanelen, in de winter via onze warmtekrachtkoppelingsgenerator. De kosten voor het opladen zijn zo goed als nul!"(Belga)

Onze partners