Naam van eerste Bentley-SUV is Bentayga

16/01/15 om 17:15 - Bijgewerkt op 23/01/15 om 15:00

Bron: Belga

Dit is zondermeer de langst verwachte Bentley uit de geschiedenis van het merk. De toekomstige Bentayga, wat dat is de naam, wordt de eerste Bentley-SUV. Het is een gok voor Bentley maar aan de andere kant ook een noodzaak.

Naam van eerste Bentley-SUV is Bentayga

Bentley brengt immers een SUV-model op de markt omdat de markt dit vraagt. De naam van de wagen, werd nog maar pas bekend gemaakt. Deze Bentley wil meteen de topper binnen zijn segment worden om op die manier de luxe van de Britse constructeur overal te kunnen uitdragen.

De Bentayga inspireert zich in de natuur en bij de stichter van het merk. De taiga vinden we aan de bovenkant van het noordelijk halfrond, het is meteen ook het grootste woud op aarde dat zich uitstrekt over verschillende continenten. In het zuiden is er de Roque Bentayga (op de subtropische Canarische eilanden) van waarop je uitzicht hebt op alle windstreken. Je ziet er spectaculaire panoramische vergezichten op een bijzonder rijk en afwisselend landschap.

'Met de Bentayga willen we ook de beste SUV ter wereld bouwen. We willen uitzonderlijke luxe combineren met uitzonderlijke prestaties. We zullen de Bentley-ervaring in een totaal andere omgeving kunnen beleven', stelt Wolfgang Dürheimer, directeur generaal van Bentley Motors.

Deze nieuwe Bentley Bantayga zal in de loop van dit jaar officieel worden getoond en komt in 2016 op de markt. (Belga)

Onze partners