Motosalon pakt uit met 'Globe of Death'

07/01/13 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Motorliefhebbers komen op het Salon van Brussel aan hun trekken met de aanwezigheid van zowat alle grote merken alsook tal van shows en animatie, waaronder de 'Globe of Death'.

Motosalon pakt uit met 'Globe of Death'

Motorliefhebbers komen op het Salon van Brussel aan hun trekken met de aanwezigheid van zowat alle grote merken alsook tal van shows en animatie, waaronder de 'Globe of Death'.Zoals elk jaar zijn scooters en motorfietsen prominent aanwezig gedurende het hele Salon in de paleizen 1 en 3. Bezoekers zullen er ook trikes, quads en alle toebehoren, accessoires en kledij vinden. Verder biedt de stand van MotorCycleCouncil alle informatie over motorrijden, van rijopleiding en bijscholing over verzekering tot de fiscale aspecten van motorrijden in professionele context. En met de stand van de politie, de FOD Mobiliteit en Vervoer en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid komt er ook een 'veiligheids- en sensibiliseringsdorp'.

Op 12 januari staat een nieuwe editie van de Biker Parade gepland. Motorrijders verzamelen vanaf 15u op de Esplanade van het Jubelpark en rijden vandaar in groep naar de Heizelpaleizen.

Tijdens de Nacht van de Moto op 19 januari blijven de motorpaleizen uitzonderlijk tot 22 uur geopend voor een exclusieve nocturne. Andere paleizen blijven die avond gesloten.

Shows en animatie

Het motorsalon trakteert zijn bezoekers ook op tal van shows en animatie. Zo is voor het eerst de 'Globe of Death' te zien op het Salon, een gigantische metalen bol waarin zoveel mogelijk motorrijders tegelijk rondcirkelen. Dit spektakel gebeurt elke dag drie keer in Paleis 1.

Daarnaast komt Fred Crosset, voormalig wereldkampioen enduro, naar de Heizel om elke dag drie keer (Paleis 1) trialdemo's te geven. Trial is een discipline waarbij ment met een fiets of motor natuurlijke of kunstmatige hindernissen probeert te overwinnen.

Tot slot staan er ook motorstuntshows gepland, waarbij met een racemotor de ene figuur na de andere wordt uitgevoerd. Vanaf 16 januari in Paleis 2 drie keer per dag, ook tijdens de nocturnes.

Lees meer over:

Onze partners