Moto Guzzi viert 95ste verjaardag

25/07/16 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Bron: Belga

Moto Guzzi viert dit jaar zijn 95ste verjaardag. Het legendarische motormerk met de bekende vleugeltjes is daarmee een van de oudste motorfabrikanten ter wereld. Moto Guzzi maakt zich op om deze verjaardag gepast te vieren met de Moto Guzzi Open House die plaatsvindt van 9 tot 11 september 2016 in de historische productiesite van Mandello del Lario aan de rand van het Comomeer in Noord-Italië.

Het is een bijzondere fabriek (met een mooi museum en een windtunnel uit de jaren vijftig). Elke Guzzi-rijder zou deze site ten minste één keer in zijn leven moeten bezoeken. Men bouwt er immers onafgebroken motoren sinds 1921. Het was op 15 maart van dat jaar dat Carlo Guzzi en Emanuele Vittorio Parodi, die bekendheid verwierven in de Italiaanse militaire luchtvaart, de Societa Anonima Moto Guzzi stichtten. Ook bij ons gaat het merk zijn klanten verwennen.

Wie een nieuwe Moto Guzzi koopt, ontvangt een leuk verjaardagsgeschenk; namelijk 1 euro korting per kubieke centimeter cilinderinhoud op elke nieuwe motor die voor 31 augustus wordt gekocht. De actie geldt niet op de nieuwe V9 en de andere motoren conform Euro 4. Het is een manier om de klanten te plezieren maar ook om de Euro 3-motoren sneller uit te verkopen. Dergelijke nieuwe machines mogen vanaf 1 januari 2017 niet meer worden verkocht. Voor de liefhebbers zijn de V7, Griso, Stelvio en ook de Norge interessante machines. (Belga)

Onze partners