Mini klaar voor Dakar Rally

10/11/16 om 15:15 - Bijgewerkt om 15:18

Bron: Belga

Mini verschijnt met maar liefst acht teams in de Dakar 2017. Daarbij ook een landgenoot, Tom Colsoul, die de Poolse piloot Jakub Przygonski navigeert in deze monsterrally.

Na de nieuwjaarsfestiviteiten schiet het raceseizoen op 2 januari aanstaande opnieuw uit de startblokken in Zuid-Amerika, want daar wordt de start gegeven van de Dakar Rally 2017. Nadat Mini de voorbije editie de zege aan concurrent Peugeot moest laten, na vier opeenvolgende overwinningen de jaren voorheen, is het merk gebrand op een nieuw succes.

Het Duitse BMW-merk zet daarvoor samen met motorsportpartner X-raid de grote middelen in. Er verschijnen maar liefst acht exemplaren van de All4 Racing aan de start, waarmee Mini uiteraard uitstekend gewapend is voor de twee weken durende rallyraid doorheen Paraguay, Bolivië en Argentinië. Gewezen WRC-piloot Miko Hirvonen heeft de leidersrol van de Mini-armada, maar ook de andere teams zullen voluit voor de zege gaan. Onder hen ook Jakub Przygonski en copiloot Tom Colsoul, die intussen al heel wat ervaring heeft in de Dakar en andere rallyraids, en terecht podiumambities koestert.(Belga)

Onze partners