Mercedes verovert 'green'

14/07/16 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:08

Bron: Belga

Mercedes is aanwezig in heel wat segmenten. Het Duitse merk waagde zich zelfs nu aan een golfkarretje. Wordt dit de Green Klasse?

Mercedes verovert 'green'

Mercedes verovert 'green' © BELGA

De golfwereld is interessant voor de premium automerken. Het aanwezige publiek is immers meestal gefortuneerd en houdt van standing, ook op vier wielen. Mercedes is in deze wereld al meer dan 35 jaar aanwezig en wil dat nog iets nadrukkelijker in de verf zetten met een nieuw type golfwagentje: de Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car Pratique. Een concept dat samen met de specialist ter zake Garia werd ontwikkeld. Dit voertuig kan twee personen en hun golftassen vervoeren en is tegelijk praktisch en mooi. Het heeft ook een 10,1" boordscherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels en Bluetooth om met de rest van de wereld in contact te blijven op de holes. Dat kan ook bij een deuntje door muziek via een smartphone te streamen.

De Mercedes-Garia wordt aangedreven door een elektromotor van 3 kilowatt met een piekvermogen van 11 kilowatt. Dat volstaat om de vierwieler van 440 kg een snelheid van 30 km/u te bezorgen, en dat over een afstand van 80 km. Het neemt zes uur in beslag om de lithium-ion-batterijen op te laden. De Mercedes-golfwagen zal online te koop worden aangeboden.(Belga)

Onze partners