Mercedes pakt in Brussel uit met 4MATIC Track

16/12/15 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:25

Bron: Belga

De Belgische Mercedes-invoerder heeft een permanente 4x4 piste geïnstalleerd in Brussel. Hiermee kunnen de klanten zich nog beter vergewissen van de kwaliteiten van de 4Matic-transmissie van het merk.

Mercedes pakt in Brussel uit met 4MATIC Track

Mercedes pakt in Brussel uit met 4MATIC Track © BELGA

Met de recente lancering van de nieuwe GLC, GLE en GLS en de facelift van de G Klasse is het duidelijk dat Mercedes een sterk SUV-offensief inzet. Het Duitse merk biedt nu een gamma van maar liefst zes SUV's aan, waartoe ook de GLA behoort. De offroad geschiedenis van Mercedes gaat trouwens een heel eind terug, want 30 jaar geleden werd de 300 TE 4Matic al onthuld. Dit was de eerste break met vierwielaandrijving en het eerste model van een lange reeks met de Mercedes 4Matic. In 1997 vatte Mercedes een nieuwe etappe aan met de eerste generatie van de ML, de eerste echte moderne SUV van het merk.

In het kader van dit verhaal investeerde nu het Belgische filiaal in een heuse 4x4-piste op de terreinen aan de Tollaan in Woluwe (Brussel). Deze "Brussels 4MATIC Track" telt in totaal 10 obstakels met hellingen tot 57°, grachten van 30 cm diep en een "Toblerone". Het voornaamste doel hiervan is de klanten de gelegenheid te bieden kennis te maken met de terreincapaciteiten van de SUV's van Mercedes, in veilige omstandigheden, onder begeleiding van instructeurs. Wie hier wil komen proefrijden, moet eerst een afspraak maken met zijn Mercedes-dealer. (Belga)

Onze partners