Mercedes onthult fraaie GLC Coupé

23/03/16 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Belga

Mercedes onthult op het Salon van New York de sportieve coupéversie van de GLC. Dit wordt een rechtstreekse concurrent van de BMW X4.

Mercedes onthult fraaie GLC Coupé

Mercedes onthult fraaie GLC Coupé © BELGA

De Duitse merken blijven maar marktniches creëren, waarin vaak heel uiteenlopende concepten met elkaar gecombineerd worden. Zo is een kruising van een SUV met een coupé niet echt voor de hand liggend, maar BMW en Mercedes draaien er hun hand niet voor om en slagen er ook nog in deze eigenzinnige creaties vlot aan de man te brengen. De lancering van de Mercedes GLC Coupé is dan ook geen echte verrassing. Het merk met de ster had al een GLC in het aanbod, en gezien eeuwige concurrent BMW al een X4 met een SUV-coupé koetswerk lanceerde, lag het voor de hand dat er ook een gelijkaardig model uit Stuttgart zou volgen.

De concept car van de GLC Coupé werd vorig jaar al op het autosalon van Shanghai getoond, en nu volgt de onthulling van de productieversie in New York. Het model is duidelijk verwant met de bekende GLC, al zijn natuurlijk de dimensie wat aangepast door de aflopende daklijn. Zo is de GLC Coupé bijna 4 cm lager en 8 cm langer. Daarnaast is het kenteken onderaan de voorbumper geplaatst en heeft de achterruit een bollere vorm zonder ruitenwisser. De sportieve look kan verder benadrukt worden door de AMG Line-afwerking of accessoires zoals treeplanken.

Mercedes gaf de GLC Coupé ook extra rijdynamiek door een strakkere afstelling van de demping en de stuurinrichting. Aanvankelijk blijft de keuze voor de aandrijving beperkt tot de 220d (170 pk) en de 250d 4Matic (204 pk) op diesel en de 211 pk sterke 250 4Matic op benzine bij de marktintroductie deze zomer. In het najaar wordt het aanbod dan verder aangevuld met onder meer een plug-inhybride 350e 4Matic met 320 pk en hypersportieve AMG 43 4Matic met een 367 pk sterke V6-biturbo onder de motorkap. (Belga)

Onze partners