Mercedes-Maybach S650 Cabriolet gaat decadent bloot

17/11/16 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:16

Bron: Belga

Voor wie de S-klasse Cabrio toch wat te banaal vindt, lanceert Mercedes nu de Maybach S650 Cabriolet, waarvan de luxe en decadentie zo afdruipt.

Mercedes-Maybach S650 Cabriolet gaat decadent bloot

Mercedes-Maybach S650 Cabriolet gaat decadent bloot © BELGA

Het Duitse prestigemerk onthulde de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet zopas op het Salon van Los Angeles. Geen toevallige keuze, want de Verenigde Staten zijn een belangrijke afzetmarkt voor prestigewagens van dit kaliber en de Amerikanen pakken nu eenmaal zeer graag uit met hun rijkdom en weelde.

Van de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet worden slechts 300 exemplaren vervaardigd tegen een stukprijs van een goede 300.000 euro. Toegegeven, een stevige duit, maar daarvoor krijg je wel een potente en op en top uitgeruste cruiser in handen. Voor de aandrijving zorgt de 630 pk en 1.000 Nm sterke 6,0-liter V12, gekoppeld aan een zeventrapsautomaat, die voor uiterst vlot en comfortabeler rijplezier weet te zorgen.

Uiterlijk onderscheidt de meest decadente S-Klasse zich door de nodige Maybach-logo's, een specifiek bumperdesign, extra chroom accenten en exclusieve 20" Maybach-velgen. Het interieur is volledig afgewerkt in de beste hoogwaardige materialen, waarbij hout en leder overvloedig aanwezig zijn. Als kers op de taart krijgt de eigenaar bij zijn S650 Cabriolet nog een bijpassende kofferset geleverd.(Belga)

Onze partners