Mercedes geeft S Klasse facelift

19/04/17 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:12

Bron: Belga

De Mercedes S Klasse is alweer bijna 4 jaar op de markt en heeft dus recht op een esthetische en technologische update.

Mercedes geeft S Klasse facelift

Mercedes geeft S Klasse facelift © BELGA

De uiterlijke wijzigingen aan de 'nieuwe' S Klasse zijn uiterst discreet maar geven deze topberline uit Stuttgart wel een frissere en vernieuwende toets. Vooral in het oog springen de hertekende ledkoplampen die verder en efficiënter schijnen. Met een reikwijdte van 650 meter hebben ze volgens Mercedes zelfs het grootste bereik ter wereld. Verder werden de luchtinlaten iets groter, heeft de grille dubbele lamellen zoals in de Maybach-versie en vind je achteraan eveneens hertekende lichtblokken en een dito bumper.

In het interieur vallen vooral het herwerkte dashboard op met het grote display dat eerder al in de E Klasse te zien was en het nieuwe stuurwiel met nieuwe bedieningstoetsen voor alle infotainmentsystemen en de connectiviteit die uiteraard niet uit het oog werd verloren. Op vlak van technologie pakt de vernieuwde Mercedes S Klasse uit met een resem nieuwe snufjes gaande van de mogelijkheid om een smartphone draadloos op te laden tot verbeterde functies om autonoom te rijden.

Op vlak van motoren springen vooral de krachtigere versies in het oog met onder meer de S560 4Matic met zijn 4 liter V8 Biturbo, goed voor 469 pk, de S63 4 Matic AMG die uit een gelijkaardige krachtbron 612 pk puurt en de zescilinder-diesels in de S350d (286 pk) en S400d (340 pk).(Belga)

Onze partners