Meer dan 1 miljoen Lexus IS-modellen

29/08/16 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Bron: Belga

De IS was het eerste Lexus-model dat specifiek voor Europese klanten werd ontwikkeld. Sinds de lancering in 1999 werden er al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

Eind juli stond de teller van de wereldwijde verkoop van Lexus IS-modellen op 1 miljoen. Dat is een stevige prestatie voor een wagen die slechts met het oog op de Europese markt werd ontwikkeld. Zeventien jaar geleden wilde Lexus een nieuw en vooral jonger publiek aanboren met de IS. Het resultaat was een verfijnde compacte berline die op de achterwielen werd aangedreven door een tweeliter zescilindermotor. Na de LS en de GS was deze IS het derde model dat op de Europese markt werd gecommercialiseerd. Het IS-gamma werd al snel uitgebreid met de krachtige IS 300 (3 liter) en sinds 2001 kwam er ook de SportCross. In 2005 werd op het salon van Genève de tweede generatie getoond. Die kreeg een meer gesofisticeerd en ook origineler design en werd door een breder publiek gesmaakt.

De eerste Lexus IS 250 werd aangedreven door een 2,5 liter grote V6 die aan een nieuwe automaat werd gelinkt. Vanaf 2006 werd het gamma verrijkt met de eerste lexus-diesel, de IS 220d. Een jaar later maakte de IS F zijn opwachting op het salon van Detroit. Deze ultraperformante berline kreeg een 5l grote V8-motor, goed voor 423 pk. Hij kreeg meteen ook de eerste achttrapsautomaat ter wereld. Een spurtje van 0 tot 100 km/u lukte in 4,8 seconden. De huidige IS is de derde generatie en kwam er in 2013. Het was het begn van een nieuw hoofdstuk voor het merk maar de IS 300h wordt maar lauw onthaald door het Europese clientèle. 90% van de verkochte IS-modellen heeft echter een hybride aandrijflijn. Er is ook een 2-liter turbo benzinemotor met 245 pk beschikbaar.(Belga)

Onze partners