Meer autonomie voor de nieuwe Focus Electric

14/02/17 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:33

Bron: Belga

Door een batterij met een grotere capaciteit (+50 %) te monteren, haalt de nieuwe Ford Focus Electric een autonomie van 225 km. Door gebruik te maken van de nieuwe snellaadfunctie kan men deze Ford in amper 30 minuten voor 80 % laden.

Deze nieuwe Focus wordt aangedreven door een 107 kW (145 pk) sterke elektromotor die door een batterij van 33,5 kWh wordt gevoed. Dat is ongeveer de helft meer batterijcapaciteit dan zijn voorganger. Zowel de batterij als de elektromotor worden met vloeistof gekoeld. Dat heeft niet alleen een positieve invloed op het verbruik van de wagen maar ook op de levensduur van de batterij. Voor het snelladen wordt de Combined Charging System (CCS) standaard gebruikt zodat bestuurders hun Focus Electric in de snellaadinfrastructuur langs het wegennet kunnen bijladen. Dit systeem vind je ook bij tankstations en op rustplaatsen langs de snelwegen in Europa. Zo kan je de batterij voor 80 % bijladen op amper 30 minuten.

Wanneer je dezelfde connector gebruikt op een 32 A laadsysteem thuis, kan je de Focus op 5 uur bijladen voor een autonomie van 225 km en op 3-4 uur laad je reeds 150 km aan rijbereik. Gebruikers van de Focus Electric die ook een smart watch hebben, kunnen de laadstatus van hun wagen ook op het uurwerk consulteren via de MyFord Mobile app. Via deze app kan je de wagen ook terugvinden, hem ontgrendelen en vast doen van op afstand. Tot slot krijg je ook info over de autonomie en details over het laatste traject. Deze nieuwe Ford Focus Electric kan meteen worden besteld in België, Finland, Duitsland, Hongarije, Noorwegen, Zwitserland en in Groot-Brittannië. (Belga)

Onze partners