McLaren P1 LM maakt debuut in Goodwood

23/06/16 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Bron: Belga

McLaren produceert nu ook een straatlegale versie van de P1 GTR die bestemd was voor gebruik op circuit. Deze P1 LM maakt dit weekend zijn debuut op het Festival of Speed in Goodwood.

McLaren P1 LM maakt debuut in Goodwood

McLaren P1 LM maakt debuut in Goodwood © BELGA

Van deze McLaren P1 LM worden slechts zes exemplaren vervaardigd door specialist Lanzante. Het leuke nieuws is dat je met deze ultieme P1, die werd afgeleid van de GTR, ook gewoon naar de bakker kan rijden, want deze bolide is gehomologeerd voor de openbare weg. Om de dagelijkse ritjes comfortabeler te maken werd trouwens een airco geïnstalleerd. Altijd handig om het hoofd koel te houden als je de 1.000 pk van deze volbloed sportwagen onder controle probeert te houden. De verdere aanpassingen zijn eigenlijk vrij beperkt met andere velgen en banden en wat aerodynamische verbeteringen waardoor de downforce nog verder toeneemt. Meteen verloor de P1 ook een 60 kg omdat heel wat race-attributen van de GTR overboord gekieperd konden worden.

Over de prijs rept McLaren met geen woord. Wellicht omdat de zes exemplaren al werden beloofd aan enkele bestaande klanten uit het exclusieve bestand van multi-miljonairs van het Britse sportwagenmerk. Wie de McLaren P1 LM dus eens met zijn eigen ogen wil zien doet er best aan dit weekend af te zakken naar het Festival of Speed in Goodwood. (Belga)

Onze partners