McLaren kiest voor 4.0 turbomotor

17/02/17 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:29

Bron: Belga

De opvolger van de McLaren Super Series staat in de startblokken en de Britse sportwagenfabrikant druppelt informatie. Aan de vooravond van het salon van Genève is de constructeur openhartig over de nieuwe motorisatie.

McLaren kiest voor 4.0 turbomotor

McLaren kiest voor 4.0 turbomotor © BELGA

De nieuwe generatie McLaren Super Series zal worden aangedreven door een nieuwe 4.0 benzinemotor. Het gaat om een V8 bi-turbomotor die schitterende prestaties moet neerzetten. Hij mag ook gezien worden want hij zit onder een transparante motorkap centraal achterin. Wanneer de wagen wordt ontgrendeld, wordt hij rood verlicht.

De nieuwe McLaren bolide zou in staat zijn om in amper 7,8 seconden van 0 tot 200 km/u te spurten en de kwartmijl klokt hij in nauwelijks 10,3 seconden af. De nieuwe motor zou volgens de constructeur ook garant staan voor een meer dan sportieve klank en als dat niet volstaat, kunnen klanten ook voor een sportuitlaat kiezen. Exacte cijfers over het vermogen wil de constructeur nog niet kwijt maar dit zal rond de 700 pk draaien. Op de Zwitserse motorshow zal deze nieuwe bolide helemaal worden onthuld.(Belga)

Onze partners