Mazzanti Evantra Millecavalli haalt 402 km/u!

10/06/16 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:10

Bron: Belga

Een nieuwe Italiaanse supercar is geboren: de Mazzanti Evantra Millecavalli die 1.000 pk produceert en boven 400 km/u piekt.

Mazzanti Evantra Millecavalli haalt 402 km/u!

Mazzanti Evantra Millecavalli haalt 402 km/u! © BELGA

Mazzanti Automobili werkt al geruime tijd aan de ontwikkeling van zijn nieuwe supersportwagen, maar nu lijkt het project stilaan afgerond te raken. De Toscaanse artisanale constructeur toonde zopas beelden van een afgewerkte Evantra Millecavalli en kondigt aan dat de productie weldra van start gaat. Productie is eigenlijk een groot woord, want er zullen slechts 25 exemplaren van deze tweezitter met middenmotor worden vervaardigd.

Deze fraaie bolide wordt aangedreven door 7,2-liter V8-biturbo die maar liefst 1.000 pk op de achterwielen zet via een handgeschakelde zesbak. Aangezien de wagen slechts 1.300 kg weegt zijn de prestaties hallucinant: 0 tot 100 km/u in 2,7 seconden en een top van 402 km/u! Koolstofceramische remmen moeten ervoor zorgen dat de Millecavalli ook weer vlot en veilig tot stilstand komt. De prijs werd nog niet meegedeeld, maar wellicht zal die even exotisch uitvallen als de technologie en de sprintcapaciteiten van de Mazzanti Evantra Millecavalli.(Belga)

Onze partners