Mazda produceerde al 1 miljoen MX-5's

26/04/16 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:26

Bron: Belga

Op 22 april rolde een MX-5 van de vierde generatie als miljoenste exemplaar van de band in Hiroshima. De Japanse roadster werd 27 jaar geleden, in april 1989, gelanceerd.

Mazda produceerde al 1 miljoen MX-5's

Mazda produceerde al 1 miljoen MX-5's © BELGA

De Mazda MX-5 is een fraaie, sportieve roadster die intussen aan zijn vierde generatie toe en nog steeds op heel wat bijval kan rekenen. Op 22 april liep zelfs het miljoenste exemplaar van de band in de fabriek in Hiroshima. En het eind is nog lang niet in zicht voor de MX-5 die er onlangs nog een variant met hardtop bijkreeg.

"Dat we de MX-5 al die jaren hebben kunnen blijven verkopen, van de eerste generatie tot de huidige, hebben we te danken aan de enthousiaste steun van fans over de hele wereld", verklaarde Masamichi Kogai, CEO van de Mazda Motor Corporation. "Mazda werd 96 jaar geleden opgericht in Hiroshima en in de aanloop naar onze honderdste verjaardag blijven we onze klanten puur rijplezier bieden met de MX-5, die uitgegroeid is tot een symbool voor ons merk. Mazda wilt een speciale band creëren met zijn klanten en een 'one-and-only' merk worden dat ze telkens weer opnieuw zullen kiezen."

Bij wijze van dankbetuiging aan de MX-5-fans en -eigenaars zal deze miljoenste MX-5 zijn opwachting maken op diverse evenementen overal ter wereld, te beginnen met het Hiroshima Flower Festival op 3 mei, waar de auto zal meerijden in de Flower Parade. De jubileumauto zal op 26 juni in het Verenigd Koninkrijk te bewonderen zijn op het Goodwood Festival of Speed, waarna hij zijn Europese tournee voortzet. (Belga)

Onze partners