Mazda MX-5 ook met hardtop

23/03/16 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:16

Bron: Belga

Op het Salon van New York onthult Mazda eind deze week de MX-5 RF, een variant van de bekende roadster met een openklapbare hardtop.

Mazda MX-5 ook met hardtop

Mazda MX-5 ook met hardtop © BELGA

Die 'RF' achter de benaming staat 'Retractable Fastback'. Dat betekent dus dat de vierde generatie van de Japanse roadster opnieuw een versie met openklapbare harde dakpanelen krijgt. De nieuwe Mazda MX-5 RF wordt een soort targa, want de C-stijl blijft steeds in positie, ook met het dak geopend. De dakpanelen verdwijnen keurig achter de stoelen, na een druk op een knop. Deze operatie kan ook al rijdend, tot een snelheid van 10 km/u gebeuren. Hoeveel tijd dit nummertje exact in beslag neemt, werd nog niet gezegd, maar Mazda gaf wel al mee dat het verrassend vlot zal verlopen.

De RF is 5 cm hoger, maar de overige afmetingen zijn identiek aan de versie met softtop, inclusief de bagageruimte van 130 liter. Deze variant is iets meer gericht op comfort, niet alleen door het harde dak, maar ook dankzij een specifieke afstelling van de ophanging en de stuurbekrachtiging. Voor de aandrijving doet de Mazda MX-5 RF beroep op de bekende 1.5 en 2.0-benzinemotoren van de open versie. De marktintroductie is voorzien in de loop van 2017. (Belga)

Onze partners