Mazda 3 krijgt nieuwe zuinige en stille dieselmotor

23/05/16 om 07:24 - Bijgewerkt om 07:24

Bron: Belga

Het motorgamma van de Mazda 3 wordt uitgebreid met de nieuwe Euro 6-conforme 1.5 Skyactiv-D turbodieselmotor met 105 pk, die zeer stil en zuinig functioneert.

Mazda 3 krijgt nieuwe zuinige en stille dieselmotor

Mazda 3 krijgt nieuwe zuinige en stille dieselmotor © BELGA

Het dieselaanbod voor de Mazda 3 had al een 1.5 turbodiesel met 100 pk, maar deze nieuwe variant doet het op alle vlak beter. De prestaties blijven intact, terwijl de viercilinder merkelijk zuiniger en schoner draait: de CO2-uitstoot bedraagt nu 99 g/km voor een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100 km. Een bijkomende troef is de Natural Sound Smoother-technologie, die de geluiden en trillingen van de motor aanzienlijk terugdringt.

Het Japanse merk rekent erop met deze nieuwe krachtbron zijn concurrentiepositie in het zeer competitieve Europese C-segment verder te verstevigen. Verder zet Mazda nog steeds in op het lichtgewichtkoetswerk, de kwaliteiten van het onderstel en de prima rijdynamiek van zijn Mazda 3. Het modelgamma werd ook nog uitgebreid met een speciale hatchbackversie, de Ginza, met als extra's nieuwe, donkere lichtmetalen 18-duimvelgen, een zwart-rode leder-suède binnenbekleding en een achteruitrijcamera.(Belga)

Onze partners