Lotus lanceert supersnelle Evora Sport 410

02/11/16 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:31

Bron: Belga

Lotus nam de Evora nog eens duchtig onder handen en dat leidde tot een echte supersportwagen die piekt boven 300 km/u: de Evora Sport 410.

Lotus lanceert supersnelle Evora Sport 410

Lotus lanceert supersnelle Evora Sport 410 © BELGA

Nu was de Evora niet meteen een slappe koek, maar bij Lotus gaan ze ervan uit dat het altijd nog beter, efficiënter en sneller kan. Zo werd deze sportwagen opnieuw op de brug gezet om alles nog eens in detail te herbekijken. Het resultaat mag er zijn, want de Evora Sport 410 legt de lat weer een flink stuk hoger en gaat zonder schroom de concurrentie met exotische supercars aan.

Eerst en vooral werd er weer wat gewicht overboord gegooid, een factor waar men bij Lotus steeds heel veel belang aan hecht. Zo werd door intensiever gebruik van lichtere materialen (vooral koolstofvezel) en aangepaste constructiemethoden een goede 70 kg bespaard, waardoor de Evora Sport 410 nog slechts 1.270 kg op de weegschaal zet. Tegelijk werd de stroomlijn verder verfijnd, met een verdubbeling van de neerwaartse druk bij topsnelheid. En tenslotte werd nog wat extra power uit de 3,5-liter zescilinder gepuurd, die nu 410 pk bij 7000 opm en 410 Nm koppel bij 3500 opm produceert, en de tweezitter daarmee een uitstekende gewicht-vermogensverhouding bezorgt, die de basis vormt voor de sterke prestaties. De Evora Sport 410 spurt van 0 tot 100 km/u in 4,2 seconden en haalt een topsnelheid van 305 km/u.

Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak die de sportieve rijders zeker zullen verkiezen, of een comfortabelere zestrapsautomaat met mogelijkheid tot schakelen via de peddels aan het stuur. Het ultrasportieve karakter van de Evora Sport 410 blijkt ook uit de 2+0 configuratie (want dit is een strikte tweezitter), de 10-spaaksvelgen met Michelin Pilot Sport Cup 2 rubbers, de koolstofvezel kuipstoelen of het 'Dynamic Performance Management' (DPM) met een 'Sport' en 'Race'-setting voor een aangepaste instelling van onder meer de gasrespons en het ESP.(Belga)

Onze partners