Loryc komt weer tot leven dankzij Adam

04/11/16 om 12:36 - Bijgewerkt om 12:37

Bron: Belga

Een Duitse ingenieur die in Spanje woont droomde ervan het automerk Loryc weer tot leven te brengen. Dat werd mogelijk dankzij de Opel Adam.

Loryc komt weer tot leven dankzij Adam

Loryc komt weer tot leven dankzij Adam © BELGA

Het traditierijke Mallorcaanse merk Loryc beleeft momenteel zijn wedergeboorte op het populaire vakantie-eiland, meer dan 90 jaar na zijn oprichting. De vader van de nieuwe Loryc Electric Speedster is Karl-Heinz 'Charly' Bosch. Hij heeft de Loryc heropgebouwd tot elektrische auto en uitgerust met onderdelen van de Adam: de voorwielophanging, achteras, stuurinrichting, remschijven en handrem komen uit de kleinste Opel.

"Veiligheid en betrouwbaarheid waren topprioriteiten voor mij. Daarom was Opel mijn eerste aanspreekpunt toen ik op zoek ging naar onderdelen voor de nieuwe Loryc", zegt Bosch, die de auto een 'historische look met spitstechnologie' wou geven. "De lichte onderdelen van de Adam boden twee doorslaggevende voordelen. Ze vergrootten het rijbereik en zijn een belangrijke reden dat de Loryc vandaag op de openbare weg mag rijden. Voor de Europese typegoedkeuring mocht de elektrische auto met 20 pk namelijk maar 449 kilogram wegen, de batterij niet meegerekend."

Uiteindelijk slaagde het prototype feilloos voor alle 120 testen en kon Bosch zijn eerste serieproductievoertuig bouwen. Binnenkort zullen nog drie Lorycs zijn atelier in Santa Ponça verlaten. De Opel-fan zal ze aanbieden voor rondleidingen met een gids of verkopen. (Belga)

Onze partners