Lincoln Continental maakt comeback

26/01/16 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:28

Bron: Belga

De Amerikaanse automarkt raakt stilaan terug uit het slop. En dat motiveert de lokale merken om weer volop nieuwe modellen te lanceren, zoals Lincoln met zijn nieuwe Continental.

De Amerikaanse autoindustrie heeft de wind weer in de zeilen met een verkoop die in 2015 zelfs onverwacht de kaap van 17 miljoen verkochte wagens overschreed. De pickups gaan nog steeds als warme broodjes de deuren van de verdelers uit, en ook de grote sleeën met dikke motoren scoren goed. Het is dan ook geen verrassing dat Lincoln op het voorbije Salon van Detroit durfde uitpakken met de nieuwe generatie van zijn paradepaardje, de Continental. Deze wagen is hét icoon onder de Amerikaanse luxesleeën met een historiek die teruggaat tot de jaren 40 van vorige eeuw.

De Continental verdween in 2002 van het toneel en maakt nu een comeback, nog steeds volgens de filosofie van ultieme luxe op vier wielen, maar toch iets minder overladen en opzichtig dan de vorige reeksen. De lijn is sober en traditioneel, maar de stijl is opnieuw krachtig en Amerikaans, terwijl de afmetingen iets compacter uitvallen. Onder de motorkap zit dit keer geen V8, maar een 3 liter V6-biturbo die met zijn 400 pk nog steeds voor voldoende pit moet kunnen zorgen. Lincoln belooft een zeer hoogstaand niveau van luxe en een verfijnd design om de reputatie van dit model hoog te houden. Dat komt al tot uiting in details als de deurklinken en de zijspiegels. Kortom, deze Lincoln Continental ziet er zeer fraai uit, maar voorlopig komt hij niet naar Europa.(Belga)

Onze partners