Lexus LF-FC concept is voorbode van brandstofcelwagen

19/02/16 om 15:39 - Bijgewerkt om 17:47

Bron: Belga

Enkele dagen geleden maakte Toyota-dochter Lexus haar plannen bekend om een hybride versie te lanceren van de LC, de 500h. Die zou niet langer door de V8-motor maar wel door een hybride aandrijflijn met een V6-motor worden aangedreven.

Lexus LF-FC concept is voorbode van brandstofcelwagen

Lexus LF-FC concept is voorbode van brandstofcelwagen © BELGA

In Genève blikt de constructeur ook vooruit op een nieuw topmodel met een brandstofcel. De LF-FC (waarbij de FC slaat op Fuel Cell) zou al tegen 2020 op de markt komen. Hij beschikt over vierwielaandrijving waarbij twee elektromotoren in de voorwielen worden ondergebracht. Een derde elektromotor bedient de achteras. Een brandstofcel zet waterstof, die opgeslagen wordt in de brandstoftank, om in elektriciteit. Die stroom voedt de elektromotoren want een fuel cell wagen is per definitie een elektrisch aangedreven voertuig.

Binnenin deze LF-FC kiest men ook voor vernieuwende technologieën want ook Lexus schakelt over op bediening met handgebaren. Deze Lexus krijgt tot slot ook technologie aan boord die hem in staat stelt om semi autonoom te rijden. Het systeem genereert data uit de beelden van een stereocamera en zes LIDAR's (omgevingsscanner met lasertechnologie) die de omgeving rond de wagen continu monitoren.(Belga)

Onze partners