Laurens van den Acker 'Ontwerper van het Jaar 2016' in Groot-Brittannië

28/05/16 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Bron: Belga

Autocar heeft Laurens van den Acker verkozen tot 'Ontwerper van het Jaar 2016' tijdens een prijsuitreiking in Silverstone, in het Verenigd Koninkrijk.

Laurens van den Acker 'Ontwerper van het Jaar 2016' in Groot-Brittannië

Laurens van den Acker 'Ontwerper van het Jaar 2016' in Groot-Brittannië © BELGA

Die prijs bekroont de visie en het leiderschap van de Directeur Design van de Renault-groep, die het design van het Franse merk ingrijpend heeft veranderd sinds 2009. Matt Burt, hoofdredacteur van Autocar, verklaarde: "Laurens van den Acker is een inspirerende en visionaire leider en een briljant auto-ontwerper. Onder zijn leiding heeft het design van Renault een volledige transformatie ondergaan. Elk model uit het gamma trekt de aandacht en is vanaf de eerste aanblik herkenbaar, of het nu gaat om de snoet van Clio of het aantrekkelijke lijnenspel van de Mégane en de Scénic. De redactie van Autocar heeft bewondering voor de glasheldere richting die hij aan zijn designs en zijn leiderschap geeft en waarmee hij zijn teams laat schitteren."

Sinds 2010 heeft Laurens van den Acker zijn designstrategie, de zogeheten 'Cycle de Vie' geïmplementeerd. De conceptcars werden opgebouwd rond zes bloemblaadjes die symbool stonden voor de belangrijke fasen in ons leven: liefdesontmoetingen, de ontdekking van de wereld, de stichting van een gezin, de beroepsactiviteiten, vrije tijd en tot slot de wijsheid. Die strategie steunt op een emotionele designtaal die de nieuwe designgenen van Renault inwijdt: eenvoudig, sensueel en warm.

Renault Design is een internationaal team bestaande uit vijf designstudio's overal ter wereld, in Frankrijk, Roemenië, Brazilië, Zuid-Korea en India. De 500-koppige designteams tekenen alle auto's van alle merken van de Renault-groep: Renault, Dacia, Renault-Samsung Motors en binnenkort ook Alpine.(Belga)

Onze partners