Land Rover toont nieuwe Discovery

29/09/16 om 09:02 - Bijgewerkt om 09:04

Bron: Belga

Land Rover onthult vandaag op de Parijse motorshow zijn nieuwe Discovery, die traditioneel onder de Range wordt gepositioneerd maar heel wat technologie van die laatste overneemt.

Land Rover toont nieuwe Discovery

Land Rover toont nieuwe Discovery © BELGA

De nieuwe Discovery wil andermaal de ideale gezins-SUV worden die vooral inzet op praktische aspecten en comfort, zonder in te boeten aan terreincapaciteiten. Om zijn gezinsaspect kracht bij te zetten, voorziet de Britse constructeur een interieur met zeven volwaardige zitplaatsen voor volwassenen. De stoelen kan je ook automatisch neerklappen en de techneuten onder ons kunnen het aantal zitplaatsen zelfs configureren via hun smartphone.

De Discovery werd nagenoeg volledig van aluminium gebouwd, zodat men 480 kg aan gewicht kan besparen. Door dat beperkte gewicht volstaat ook een tweeliter dieselmotor. Land Rover lepelt de jongste variante van de huiseigen Ingenium-dieselmotor onder de motorkap. Deze 2.0 biturbo diesel levert een stevige 240 pk en 500 Nm aan trekkracht. Met deze motorisatie blijft het verbruik beperkt, net als de CO2-emissie (159 g/km).

Afhankelijk van de zetelconfiguratie biedt het interieur tot 2.500 liter aan laadruimte. Hij is ook beschikbaar met 4G-technologie en in het interieur zit een Wifi-hotspot zodat je onderweg met maximum acht mobiele apparaten kan surfen. De nieuwe Discovery komt in de lente van volgend jaar op de markt en is beschikbaar vanaf 51.700 euro.(Belga)

Onze partners