Lamborghini Huracan LP 610-4 Avio is laagvlieger

22/03/16 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Bron: Belga

Lamborghini brengt een speciale, beperkte reeks van de Huracan uit. Deze 250 exemplaren met Avio-badge brengen hulde aan de wereld van de lucht- en ruimtevaart.

Lamborghini Huracan LP 610-4 Avio is laagvlieger

Lamborghini Huracan LP 610-4 Avio is laagvlieger © BELGA

Ook bij de prestigemerken blijft het nieuws regenen. Op het autosalon van Genève stelde Lamborghini niet alleen de Centenario voor, maar toonde het merk met de stier in het logo ook de Huracán LP 610-4 Avio in wereldpremière. Deze beperkte reeks van 250 exemplaren haalde zijn inspiratie bij gevechtsvliegtuigen, waaraan technologische, aerodynamische, ergonomische en stijloplossingen werden ontleend. Lamborghini verwijst hiervoor onder meer naar de digitale instrumentenclusters, de bedieningselementen op de centrale console zoals in vliegtuigcockpits, de rode startknop voor de motor, het strakke design van de koetswerklijnen en de matte koetswerktinten.

Het unieke karakter van de Avio komt verder tot uiting in zijn interieur- en exterieurafwerking. Wit of grijs gelakte details contrasteren met de koetswerkkleur en zetten bepaalde details in de verf, zoals de punten van de zijdrempels, de buitenspiegels en de spoilerlip vooraan. Een dubbele streep, opnieuw in wit of grijs, loopt over het dak en naar voren over de klep van de bagageruimte. Verder onderscheidt de speciale Avio-versie zich met een L63-logo op de deurpanelen, waarbij L staat voor Lamborghini en 63 voor het jaar waarin de onderneming werd opgericht. Tussen de letter en het getal is een driekleurige kokarde geplaatst, het symbool dat in de ruimtevaart de nationaliteit aangeeft.

Op technisch vlak biedt de Avio dezelfde specificaties als de Huracan LP 610-4. Een atmosferische 5.2 V10-motor van 610 pk, een 7-versnellingsbak met dubbele koppeling, het hybride onderstel in aluminium en koolstofvezel, een gewicht-vermogenverhouding van 2,33 kg/pk en uiteraard adembenemende prestaties: 0 tot 100 km/u in amper 3,2 s en een topsnelheid van meer dan 325 km/u! (Belga)

Onze partners