Laatste Defender liep van de band in Solihull

02/02/16 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Bron: Belga

Land Rover vierde afgelopen vrijdag haar 68-jarig bestaan. Het laatste exemplaar van de legendarische Defender liep in Solihull van de band.

Naar aanleiding daarvan nodigde Land Rover ruim 700 medewerkers (actuele en voormalige) uit die ooit hebben meegewerkt aan de productie van deze Land Rover Series. Dat was de voorloper van de Defender. Samen met de Defender is dat de belangrijkste wagen in de geschiedenis van het merk.

Naar aanleiding van deze gelegenheid was er de eerste Series 1 (de Huey) en ook de laatste Defender die van de montagelijn was gelopen te zien. Dat was een Defender 90 Heritage Soft Top. Tijdens de viering werden 25 unieke voertuigen opgesteld die bepalend waren voor de geschiedenis van het merk. Ze reden in colonne rond de site van Solihull. Vooral het laatst gebouwde exemplaar van de Defender stond centraal. Het actuele Land Rover team werd geflankeerd door heel wat medewerkers die gedurende de voorbije 68 jaar Land Rovers hebben gebouwd.

Leuk detail: deze laatste Defender beschikt over een onderdeel dat nog steeds hetzelfde is als dat van Soft Top versies uit 1948. Het gaat om een bevestiging van de kap. Deze wagen zal in de Jaguar Land Rover collectie worden opgenomen. De constructeur werkt vandaag aan een opvolger voor de Defender maar een concrete lanceringsdatum is er nog niet.(Belga)

Onze partners