Kunstenares Esther Mahlangu neemt opnieuw een BMW onder handen

07/09/16 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Bron: Belga

BMW Art Car is een reeks van 17 wagens die de link leggen tussen autosport, design en kunst. Deze collectie ging van start in 1975 en wordt nog steeds verder uitgebreid. BMW vroeg recent aan de Zuid-Afrikaanse kunstenares Esther Mahlangu om opnieuw een 7 Reeks onder handen te nemen.

Mahlangu was 25 jaar geleden de eerste vrouw die een wagen voor de BMW Art Car collectie ontwierp. Het was toen een BMW 525i die kenners zich zeker nog herinneren omwille van de gewaagde kleuren en patronen die sterk contrasteerden met de sobere, zakelijke stijl van deze berline.

Dit jaar besloten Esther Mahlangu en BMW opnieuw samen te werken aan een 7 Reeks, met de hulp van de ateliers van BMW Individual Manufaktur. Dat leverde een op zijn zacht gezegd gewaagd en uniek resultaat op dat weldra eigenaar wordt van de hoogste bieder op een veiling voor een goed doel. Als u deze BMW 740Li met eigen ogen wil zien, moet u zich tussen 5 en 9 oktober naar Regent's Park in Londen begeven. Dit keer raakte de kunstenares niet aan het koetswerk, maar concentreerde ze zich volledig op het interieur dat haar specifieke touch kreeg.

Esther Mahlangu (81) behoort tot de Ndébélé-cultuur en bracht haar motieven al aan op zowat elke ondergrond. Haar kleurige werken maken gebruik van geometrische vormen met een zekere harmonie en zijn wereldwijd bekend.(Belga)

Onze partners