Koenigsegg-fabriek zet de deuren open

04/10/16 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:49

Bron: Belga

De Zweedse constructeur van hypercars, Koenigsegg, organiseert nu ook Factory tours. Een leuke en betaalbare vorm van 'autotoerisme'.

Koenigsegg-fabriek zet de deuren open

Koenigsegg-fabriek zet de deuren open © BELGA

Een Koenigsegg is een zeer exotische bolide die je zeer zelden op de weg ziet, behalve als je in Monaco of Dubai woont. Slechts enkele 'happy few' bezitten een exemplaar waarvan het prijskaartje makkelijk tot meer dan 2 miljoen euro oploopt. Voor de fans van het merk organiseert Koenigsegg nu ook 'Factory Tours' die iedereen toelaten de fabriek in Zweden te bezoeken.

Reserveren kan gewoon via de website van het merk en het toegangsticket is bovendien best betaalbaar: 30 dollar. Het bezoek duurt 1u30 en begint in de showroom waar steeds enkele exemplaren klaar voor de levering staan te glimmen. Zo kunnen de bezoekers meteen de wagens van dichtbij bewonderen en krijgen ze ook de gelegenheid de nodige vragen te stellen. Verder gaat de toer doorheen de montagehall waar men de technici van dichtbij aan het werk kan zien. Kortom, een originele uitstap voor autoliefhebbers. Bovendien is de afstand haalbaar, want Ängelholm, waar Koenigsegg gevestigd is, ligt op ongeveer 1000 km van België.(Belga)

Onze partners