Klantentevredenheid: Opel Adam op kop volgens J.D. Power-onderzoek

25/07/16 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Bron: Belga

In het grootste klantentevredenheidsonderzoek bij automobilisten in Duitsland - de jaarlijkse studie naar de betrouwbaarheid van auto's door J.D. Power of de Vehicle Dependability Study (VDS) - komt de Opel Adam als beste uit de bus. De Opel Adam is de kleinste stadswagen van de constructeur uit Rüsselsheim.

Niet alleen de Adam scheert hoge toppen, ook de andere modellen van het merk met de bliksem doen het goed. De Opel Insignia staat op de vierde plaats in de categorie gezinsberlines en de Opel Mokka haalt brons is het erg concurrentiële segment van de stads-SUV's. In het J.D. Power-onderzoek komen 24 constructeurs met 68 verschillende modellen aan bod. "Onze klanten en de kwaliteit van onze wagens zijn onze grootste zorg", weet Jürgen Keller, Executive Director Sales, Marketing en Aftersales bij Opel Duitsland. "We zijn bijzonder trots op deze mooie resultaten in het J.D. Power-onderzoek. Voor ons is dit een uitstekende motivatie om steeds beter te doen bij elk nieuwe model dat we lanceren." Dit jaar werden 15.453 personen bevraagd voor het onderzoek. De respondenten kregen een online vragenlijst over hun wagen.

Om te kunnen deelnemen, moeten de respondenten minstens twee jaar eigenaar zijn van de wagen in kwestie. De enquête peilt naar kwaliteit en duurzaamheid, de look en de gebruikskosten. Via die resultaten kan men een klassement opstellen waarbij de merken beter scoren naarmate de wagens minder euvels kennen.

(Belga)

Onze partners