Kia Sportage biedt kwaliteit volgens J.D. Power

26/07/16 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:28

Bron: Belga

De resultaten van de nieuwe tevredenheidsenquête van de J.D. Power zullen zeker bijdragen tot het succes van de Koreaanse SUV.

Kia Sportage biedt kwaliteit volgens J.D. Power

Kia Sportage biedt kwaliteit volgens J.D. Power © BELGA

De Kia Sportage heeft opnieuw een prijs in de wacht gesleept voor zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. In de Vehicle Dependability Study van J.D. Power voor 2016 eindigde hij namelijk op de eerste plaats. Dit resultaat volgt amper zes weken op de 100.000 km lange duurtest van het Duitse automagazine Auto Motor und Sport met de Sportage. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het tijdschrift dat een auto de test wist af te leggen zonder een enkel defect.

De Sportage presteerde sterk in elke discipline; in de categorieën Exterieur, Interieur en Airconditioning behaalde hij de beste score van alle auto's uit de enquête. De Vehicle Dependability Study, die jaarlijks wordt gehouden, is de grootste enquête naar de tevredenheid op lange termijn onder Duitse auto-eigenaars. Dit jaar ondervroeg men 15.453 bestuurders. J.D. Power, een wereldwijde verlener van marketinginformatiediensten die in 1968 werd opgericht in de Verenigde Staten, staat internationaal bekend om zijn klantentevredenheidsenquêtes, die sinds 2002 in Duitsland worden gehouden. (Belga)

Onze partners