Kia lanceert nieuwe Picanto op salon van Genève

16/02/17 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:20

Bron: Belga

Kia presenteert op het salon van Genève zijn nieuwe Picanto. Deze kleine stadswagen hoort thuis in het A-segment en deelt op technisch vlak veel met de volgende generatie van de Hyundai i10.

Kia lanceert nieuwe Picanto op salon van Genève

Kia lanceert nieuwe Picanto op salon van Genève © BELGA

De nieuweling krijgt een vernieuwend koetswerkdesign en op de snuit zien we een variante van de Tiger Nose-grille. Alle versies tellen vijf deuren. De constructeur zorgde vooral voor evolutie binnenin want de nieuweling biedt meer zitruimte en een grotere koffer (255 liter). De bestuurder blijft ook geconnecteerd dankzij het grote, zwevende aanraakscherm van de multimedia-unit. Die laatste is compatibel met Android Auto en Apple Carplay. Intensieve smartphonegebruikers kunnen hun mobieltje onderweg ook draadloos bijladen via inductietechnologie.

Onder de motorkap lepelt Kia de nieuwe éénliter driecilinder turbomotor op benzine (1.0 TGDI) die 100 pk en 172 Nm aan trekkracht biedt. Deze krachtigste motor zal pas in de herfst op de markt komen, terwijl de nieuwe Picanto nog voor de zomer bij de dealer zal staan. De basisversie met de 1.0 MPI (niet turbo) is goed voor 67 pk en 96 Nm en is vanaf de lancering beschikbaar. Deze motorisatie stoot amper 89 gram CO2 per km uit. Van een dieselmotor is voorlopig geen sprake. Prijzen zijn nog niet bekend maar ook dit Kia-model zal een garantie van 7 jaar of 150.000 km genieten.(Belga)

Onze partners