Kawasaki lanceert nieuwe 125 cc scooter

17/12/15 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Bron: Belga

Na de lancering van de J300, zet Kawasaki zijn scooteroffensief verder met een kleiner broertje, de J125, die technisch dicht aanleunt bij de basis van Kymco.

Kawasaki is vooral bekend voor zijn sportmotoren, maar breidt nu zijn aanbod ook naar beneden toe uit met een 125cc maxiscooter. Dit is een segment waarin momenteel veel beweegt en de concurrentie zeer groot is. Deze Kawasaki J125 mag als een sportieve GT omschreven worden, die door zijn compacte afmetingen, laag gewicht en wendbaarheid uitstekend geschikt is voor het stadsverkeer.

Daarbij komt nog een degelijk comfort met een zacht zadel, waaronder zich een koffer bevindt, zodat ook een langere ritten op landwegen of zelfs de autosnelweg moeiteloos worden afgehaspeld. Ook de uitrusting is een GT waardig met noodverlichting, een 12V stopcontact, opbergvakjes, opklapbare voetsteunen voor de passagier en een zeer compleet dashboard.

Onder het zadel is ook plaats genoeg voor een integraalhelm. De Kymco-motor is goed voor 14 pk, wat voldoende is om een snelheid van 120 km/u te bereiken met een reëel verbruik van zo'n 4 l/100 km. De J125 maakt gebruik van het bekende chassis van de 300 en biedt dus een uitstekend rijgedrag. Net als zoals alle moderne scooters heeft de ook de Kawasaki J125 een remsysteem met ABS en is dus uiterst geschikt voor pendelaars.(Belga)

Onze partners