Jeep viert 75ste verjaardag in Brussel

06/06/16 om 07:42 - Bijgewerkt om 07:42

Bron: Belga

In het Brusselse museum Autoworld start een thematentoonstelling naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Jeep. Er worden een twaalftal voertuigen van Belgische verzamelaars getoond. De expositie loopt van 4 tot 30 juni en heeft als thema "From War to Work to Recreation".

Zaterdag 11 juni is er een speciale "Jeeper Only" dag die gereserveerd is voor leden van de Jeepclub Belux, de Jeep Owners Group. Alle Jeep-eigenaars kunnen ook het museum bezoeken voor een beperkt tarief van 7 euro.

Doorheen de geschiedenis van Jeep zagen we diverse legendarische modellen. Het verhaal startte bij de Willys-Overland MB uit 1941 en de bekende CJ-2A (CJ voor Civilian Jeep) uit 1945. Jeep staat ook aan de wieg van het SUV-segment (Sport Utility Vehicle) want in 1946 lanceerden ze al de Willys Wagon die veel ruimte en plaats bood aan zeven inzittenden. Jeep bouwde in 1963 ook de eerste "grote premium SUV" met de Jeep Wagoneer.

Later zouden ze ook het segment van de compacte SUV in het leven roepen met de lancering van de Jeep Cherokee, medio 1984. Dit werd meteen de eerste SUV met een zelfdragend koetswerk.(Belga)

Onze partners