Jeep toont nieuwe Compass

27/09/16 om 20:11 - Bijgewerkt om 20:14

Bron: Belga

Terreinwagenspecialist Jeep toont vandaag voor het eerst de officiële beelden van de nieuwe Compass. Een en ander gebeurde niet op een klassiek autosalon maar wel bij de opening van een nieuwe productiesite in Goiana (Brazilië) waar dit model ook zal worden gebouwd.

Jeep toont nieuwe Compass

Jeep toont nieuwe Compass © BELGA

Jeep ziet deze nieuweling als een opvolger voor de gelijknamige Compass en voor de Patriot. Hij wordt boven de Renegade gepositioneerd en het gaat om een zogenaamde wereldauto die de constructeur op ruim 100 markten wil commercialiseren. Hij zal ook bij ons worden verkocht maar zal pas ten vroegste volgend jaar bij de Belgische dealer staan. De constructeur voorziet verschillende motorisaties waarbij een tweeliter benzinemotor en een tweeliter diesel de belangrijkste zijn.

Die dieselmotor is overigens van Fiat-origine want Jeep behoort tot de Fiat groep. Exacte prijzen zijn vandaag nog niet bekend. Wel weten we dat deze compacte SUV een typisch Jeep-design behoudt dat je herkent aan het radiatorrooster. De constructeur voorziet ook tal van rijhulpmiddelen en een klassieke vierwielaandrijving. (Belga)

Onze partners