Jaguar verbreedt gamma niet met breaks

21/04/16 om 08:07 - Bijgewerkt om 08:07

Bron: Belga

Hoewel de Britse constructeur zich wil meten met de grote Duitse tenoren, zullen ze in de toekomst slechts berlinemodellen aanbieden in het segment van de XE en de XF. Tenminste, dat is wat designverantwoordelijke Ian Callum stelde in een gesprek met het magazine Automotive News.

Jaguar verbreedt gamma niet met breaks

Jaguar verbreedt gamma niet met breaks © BELGA

Belangrijke premiumspelers zoals Audi, BMW en Mercedes hebben een belangrijke markt voor de Audi A4 Avant, de BMW 3-Reeks Touring en de Mercedes C-Klasse break. In het verleden bood ook Jaguar breaks aan in dit segment. Van de voorloper van de XE, de X-type (die gebaseerd was op de Ford Mondeo) bestond weldegelijk als break en ook van de vorige generatie XF werd een estate versie aangeboden. Die laatste moest een maat zijn voor de BMW 5-, de Audi A6- en de Mercedes E break.

Jaguar wil voorlopig vooral inzetten op de berlinemodellen en op een SUV, de F-Pace. Dit is het eerste SUV-model van de constructeur maar het is niet denkbeeldig dat er ook nog een compacter model komt. Het is overigens niet de eerste keer dat Jaguar een bestaand model niet vervangt want eerder werd ook al de XK-sportwagen met stille trom afgevoerd.(Belga)

Onze partners