Jaguar met sterren in Zoute Grand Prix

06/10/16 om 07:54 - Bijgewerkt om 07:56

Bron: Belga

Ook Jaguar brengt zijn sterren aan de start van Zoute Grand Prix, die volgend weekend wordt verreden. BV's Tom Waes en Koen De Bouw nemen het stuur van een exclusieve "kat op vier wielen".

Jaguar met sterren in Zoute Grand Prix

Jaguar met sterren in Zoute Grand Prix © BELGA

De Zoute Grand Prix groeide de voorbije jaren uit tot een klassieker onder de evenementen van oldtimers en exclusieve wagens. En dat merk je ook aan het deelnemersveld dat steeds meer sterren telt, afkomstig uit binnen- en buitenland. Zo neemt deze editie acteur Koen De Bouw het stuur van een unieke Jaguar E-type Series I Roadster uit 1961, die ooit nog eigendom was van de legendarische Britse racepiloot Mike Hailwood, en gaat avonturier Tom Waes in de Zoute GT Tour van start met een Jaguar F-Type S Cabriolet.

Een andere blikvanger in de Zoute Rally is een Jaguar XK150 3.8S uit 1960, één van de zeldzame exemplaren met het stuur rechts die ooit werden gemaakt. Deze wagen werd in 2015 al bestuurd door Prince Michael of Kent tijdens de Bo'ness Hillclimb in Schotland, en zal dit keer gereden worden door Tim Hannig, directeur van Jaguar Land Rover Classic, die al uitkijkt naar zijn uitstapje aan de Belgische kust: "Van bij de eerste editie zeven jaar geleden heb ik dit evenement met belangstelling gevolgd en het elk jaar zien groeien. Het trekt nu het ruim 100.000 bezoekers. Jaguar Land Rover Classic erbij betrekken was voor mij dus evident. We nemen met twee uitzonderlijke classics deel aan de Rally, en er zitten een aantal schitterende exemplaren van de F-Type in de GT Tour. Daarnaast maakt onze nieuwe Land Rover Discovery hier zijn Belgisch debuut. Ik kijk er echt naar uit bezoekers in Het Zoute te ontmoeten en meer te kunnen vertellen over de wagens, diensten en events van Jaguar Land Rover Classic." (Belga)

Onze partners