Jaguar Land Rover gaat autonome voertuigen testen in realistische omstandigheden

18/07/16 om 19:02 - Bijgewerkt om 19:02

Bron: Belga

Jaguar Land Rover wil een vloot van 100 voertuigen creëren om in de volgende vier jaar ervaring op te doen over en tests te doen met nieuwe technologieën voor geconnecteerde en autonoom rijdende auto's.

De eerste onderzoeksvoertuigen zullen vanaf eind dit jaar testritten maken op een nieuw stuk snelweg van 65 km en verbindingswegen in de buurt van Coventry en Solihull. De eerste tests gebeuren met communicatietechnologie tussen voertuigen onderling en tussen voertuigen en infrastructuur. Zo kunnen auto's met elkaar communiceren en kunnen ze informatie op panelen langs de weg en verkeerslichten interpreteren. De informatie die wordt uitgewisseld kan de bestuurder in de toekomst helpen. Zo zullen kruispunten veiliger worden en ook het veranderen van rijstrook gebeurt met meer informatie. Tony Harper, verantwoordelijke voor onderzoek, verklaart.

"Onze geconnecteerde technologie en het geautomatiseerd rijden moet het verkeer soepeler laten verlopen. We willen de files verminderen en het ongevalrisico verlagen. Het is ook de bedoeling om de rijervaring te verbeteren want de bestuurder kan het niveau van ondersteuning zelf kiezen. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld voor de "autonomy-assist" kiezen in druk verkeer om stress te voorkomen. Wanneer de bestuurder zelf wil rijden, kan dat perfect maar de systemen blijven op de achtergrond wel meedraaien om de veiligheid te verhogen. Dergelijke intelligente auto's zijn altijd alert en zijn nooit verstrooid. Zo kan deze auto u perfect door wegenwerken loodsen of hij kan ongevallen voorkomen".

(Belga)

Onze partners