Jaguar Land Rover Classic verwent oldtimers

22/03/16 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:29

Bron: Belga

Jaguar en Land Rover spelen volop in op de oldtimerrage met een nieuwe Classic-afdeling die nog een betere service moet leveren aan eigenaars van oudere modellen.

Jaguar Land Rover Classic verwent oldtimers

Jaguar Land Rover Classic verwent oldtimers © BELGA

De Britse merken lieten weten dat hun bekende Heritage-afdeling omgedoopt wordt naar Jaguar Land Rover Classic om nog steeds eigenaars van klassieke Jaguar- en Land Rover-modellen en hun wagens bij te staan met de gepaste diensten, onderdelen en ervaring. In de vestigingen in het Verenigd Koninkrijk worden volledige restauraties van klassieke voertuigen, evenals herstellingen en onderhoudsdiensten uitgevoerd. Dit gebeurt in zowel de historische Browns Lane-fabriek, waar de zes generaties Lightweight E-types werden gebouwd, als in een nieuwe werkplaats in Solihull voor de restauratie van Land Rover-modellen. Klanten kunnen nu ook Jaguar- en Land Rover-modellen aankopen die volledig in de fabriek werden hersteld.

Verder levert men originele onderdelen voor modellen die al meer dan een decennium niet meer gebouwd worden. De onderdelencatalogus bevat meer dan 30.000 onderdelen die besteld kunnen worden via het wereldwijde concessiehoudernetwerk van Jaguar Land Rover.

Naast wagens, diensten en onderdelen biedt men met Classic Drives ook de mogelijkheid een selectie van de meest iconische modellen van Jaguar en Land Rover te beleven. In dit kader gaat op 2 mei 2016 het tweede seizoen van de Jaguar Classic Challenge-race voor modellen die gebouwd werden voor 1966 van start op het Donington Race Circuit. (Belga)

Onze partners