Jaguar lanceert E-Pace

15/07/17 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:12

Bron: Belga

Jaguar zet zijn SUV-offensief verder met de kleine broer van de F-Pace: de E-Pace. Dit nieuwe model komt begin 2018 op onze markt.

Jaguar lanceert E-Pace

Jaguar lanceert E-Pace © BELGA

SUV's en crossovers gaan tegenwoordig als warme broodjes de deur uit bij de autodealers. Het is dan ook geen verrassing dat vrijwel elk merk zijn aanbod uitbreidt met een trendy model met avontuurlijke trekjes. Zelfs Jaguar kon niet aan de verleiding weerstaan en lanceerde dit jaar de stijlvolle en sportieve F-Type. Dat was meteen een schot in de roos en gaf verkoopcijfers van het Britse merk een enorme boost.

Dus werd er niet lang geaarzeld om ook een kleinere variant uit te brengen. Deze E-Pace werd zopas onthuld en ziet er eveneens zeer fraai uit. Aangezien dit model een aantrekkelijk pakket biedt voor een scherpe prijs (wellicht vanaf 36.000 euro), wordt de E-Pace zonder twijfel een stevige concurrent voor de kleppers in dit segment zoals de Audi Q3 en de Mercedes GLA.

De E-Pace is verkrijgbaar met voorwiel- of vierwielaandrijving in combinatie met 2 liter Ingenium-turbomotoren op benzine en diesel met vermogens tussen 150 en 300 pk. De topversie spurt zelfs in 6,4 seconden van 0 tot 100 km/u. Jaguar's nieuwe compacte crossover beschikt ook over de nodige snufjes met een wifiverbinding aan boord voor een optimale connectiviteit of een headupdisplay dat de informatie voor de ogen van de bestuurder projecteert.

De Jaguar E-Pace beleeft zijn Belgische première op het Brusselse autosalon begin 2018. Volgend jaar brengt Jaguar ook een elektrische crossover op de markt: I-Pace.(Belga)

Onze partners