Jaguar F-Pace zorgt voor spektakel

27/06/16 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

Bron: Belga

De Jaguar F-Pace maakte een spectaculair optreden tijdens het Festival of Speed in Goodwood waar een stuntman de SUV op twee wielen rondreed.

De nieuwe SUV van Jaguar is een belangrijk model voor het luxemerk. In de eerste 10 maand van de verkoop werden al meer dan 14.000 stuks besteld. De eerste 2.000 wagens van de First Edition vlogen zelfs de deur uit in enkele weken tijd. Vandaar dat Jaguar er graag bij was om het publiek in Goodwood het voorbije weekend te verwennen met een gesmaakt optreden.

Professionele stuntlui hadden de opdracht de F-Pace op twee wielen te laten rijden. Zij deden dat met een standaardwagen die wel enkele veiligheidsvoorzieningen kreeg, zoals een rolkooi en kuipzetels. Om de stunt extra gewaagd te maken, kroop één van de heren onderweg zelfs uit de wagen en ging rechtop staan op de zijkant!

De bestuurder Lee Bowers zei dat de opdracht in de F-Pace best meeviel omdat de SUV licht en stijf is dankzij de structuur die voor 80% uit aluminium bestaat, wat de stabiliteit en wendbaarheid tijdens zo'n rit op twee wielen sterk bevordert. Jaguar liet nog weten dat deze stunts uiteraard niet op de openbare weg mogen worden uitgevoerd.(Belga)

Onze partners