Jaguar F-Pace staat in Brussel

24/12/15 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

Bron: Belga

Jaguar zet in Brussel voor het eerste de F-Pace onder de spots. Hoewel hij de look van een SUV heeft ziet de Britse constructeur hem meer als een crossover die zowel dynamisch als praktisch moet zijn.

Jaguar F-Pace staat in Brussel

Jaguar F-Pace staat in Brussel © BELGA

De wagen wordt gebouwd op een lichtgewicht architectuur door veel gebruik te maken van aluminium. Hij meet 4,73 meter en heeft een wielbasis van 2,84 meter. Met die setup biedt hij plaats aan vijf inzittenden en is er ook achterin voldoende beenruimte. Bovendien voorziet Jaguar een riante koffer die 650 liter slikt.

Jaguar lepelt haar huiseigen Ingenium tweeliter dieselmotor onder de motorkap en die levert 180 pk en haalt een CO2-emissie van 129 g/km. Deze versie krijgt een manuele versnellingsbak en achterwielaandrijving. Wie meer vermogen wil, wordt op zijn wenken bediend met de 380 pk krachtige V6-motor met compressor die we uit de F-type kennen. Hier wordt de topsnelheid elektronisch begrensd bij 250 km/u. Een spurtje van 0 tot 100 km/u tikt in amper 5,5 seconden weg.

Jaguar lanceert hier ook voor het eerst haar "active key". Los van de conventionele sleutel, krijgt je bij deze wagen een waterdichte polsband. Daarin zit een transponder verwerkt. Als je deze polsband in de buurt van de "J" van Jaguar op de achterklep houdt, kan je de wagen vergrendelen of openen. Dit is handig als je bijvoorbeeld gaat zwemmen want je hoeft de autosleutel nooit ergens achter te laten. (Belga)

Onze partners