Italiaanse flikken krijgen 510 pk sterke Alfa Giulia QV

10/05/16 om 09:46 - Bijgewerkt om 09:46

Bron: Belga

De Carabinieri breidt zijn wagenpark uit met een fraai nieuw model: de Alfa Romeo Giulia QV die een slordige 510 pk produceert.

Italiaanse flikken krijgen 510 pk sterke Alfa Giulia QV

Italiaanse flikken krijgen 510 pk sterke Alfa Giulia QV © BELGA

Snelheidsduivels en gangsters zullen het moeilijker krijgen om uit handen van de Italiaanse flikken te blijven. Dat korps krijgt namelijk enkele razendsnelle bolides in zijn wagenpark met de gloednieuwe Alfa Giulia QV, die goed is voor 510 pk en moeiteloos de prestaties van een GT neerzet.

Op het eerste gezicht lijkt deze Giulia misschien een gewone patrouillewagen met de bekende decoratie en signalisatie. Maar kenners zullen meteen in het snuitje hebben dat aan deze supersnelle wagen echt niet te ontkomen valt. Als de agenten tenminste het stuur onder controle weten te houden, want dat is geen sinecure met zo'n berg aan vermogen. Daarom krijgen de geselecteerde bestuurders een speciale opleiding bij Alfa om de Giulia QV snel en veilig te leren besturen. Voorlopig worden er twee exemplaren geleverd. Bent u ook benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer deze Carabinieri Giulia QV's tot schroot herleid zullen zijn? (Belga)

Onze partners